"De ingewanden hingen er aan beide kanten uit, dat is geen fijn gezicht.”

26-06-2020

Buurtbewoner Edzard van Abs staat maandagmiddag op zijn balkon te kijken hoe een gigantische grasmaaier een stuk land van Natuurmonumenten kortwiekt. ,,Ik wist dat er een ree met twee jongen liep en zei nog tegen mijn vrouw, oei als dat maar goed gaat."

De grasmaaier is volgens Abs een meter of negen breed en rijdt erg hard door het stukje natuur. De buurtbewoner ziet een ree wegspringen die in de bosjes blijft staan kijken tot de maaimachine vertrokken is. ,,Daarna ging ze terug naar de plaats waar ze vandaan kwam, niet om te eten. Het leek op likken of zoiets."

Edzard van Abs vertrouwt het niet en gaat kijken. Wat hij aantreft is verschrikkelijk. Een reekalf is aangereden en ligt op de grond. ,,De ingewanden hingen er aan beide kanten uit, dat is geen fijn gezicht." De hulp van de dierenambulance wordt ingeschakeld, maar dat mag niet meer baten.

Natuurmonumenten is niet blij met de gang van zaken en gaat in gesprek met de uitvoerder van het werk. Ook is het de bedoeling dat buurtbewoners gaan helpen met het lokaliseren van wild voordat er gemaaid wordt.